Úvod » Domácí potřeby » Stroj na domácí uzavírání konzerv RealHunter
Wek Machine Real Hunter je elektrický stroj na uzavírání konzerv, který se používá k vlastní výrobě konzerv na základě vašich vlastních receptur, ingrediencí a preferencí. Stroj umožňuje konzervovat maso, ryby, pokrmy, ovoce a zeleninu. Díky tomu můžeme pasterizovat přebytečné potraviny, vytvořit si zásobu našich oblíbených pokrmů a potraviny bezpečně skladovat.
UPOZORNĚNÍ: Hlava je připravena pro zavírání konzerv víčkem EASY OPEN (s odtrhávátkem), standardní víčka (bez EASY OPEN) neuzavře.
Robustní a přesný
Stroj má pevnou a stabilní konstrukci, vyrobenou na přesných cnc soustruzích. Hlava a dvouložiskové válečky jsou vyrobeny z pozinkované oceli, odolné vůči korozi a opotřebení. Zařízení má odolný práškový lak, který je odolný vůči vysokým teplotám, vlhkosti, olejům a čisticím prostředkům. V závislosti na výrobní šarži může mít zařízení jinou barvu, než je uvedeno na fotografii.
Konstrukce obsahuje tyto prvky: polymerovou základnu, elektromotor, zavírací hlavu, upínací páku, páku spouštění hlavy a hlavní vypínač. Výkon zařízení je 500W.
Jednoduchá příprava
Každý stroj je profesionálně zkalibrován (kontrola kvality švu plechovky pomocí optického komparátoru), takže můžeme ihned po zakoupení začít vyrábět domácí plechovky. První fází před zahájením výroby konzerv je dekontaminace konzerv. Činnost lze provést vařením plechovky v horké vodě nebo namočením do 2% roztoku periostu.
Připravenou náplň podle vlastních receptur vložte do suché plechovky tak, aby hladina náplně byla asi 1 cm pod okrajem. Okraje plechovky očistěte papírovou utěrkou a poté plechovku zakryjte víčkem.
Rychlá domácí výroba
Přednosti, kterými se stroj vyznačuje, jsou především snadnost, komfort a rychlost uzavírání plechovek. Po přípravě plechovek (naplnění obsahem) jsme schopni zakonzervovat až 200 plechovek za hodinu.
Umístěte naplněnou plechovku na otočnou základnu. Pomocí páky spusťte a zatlačte hlavu dolů. Po zapnutí zařízení se základna s plechovkou uvede do krouživého pohybu.
Zavření konzervovaných potravin lze provést jedním plynulým pohybem pomocí páky umístěné na levé straně přístroje. Zavírání může být doprovázeno charakteristickým skřípáním, které naznačuje správnost celého procesu.
Sterilizace konzervy
Prvkem, který má největší vliv na trvanlivost připravované konzervy, je samozřejmě vhodná pasterizace. Správně konzervované potraviny lze skladovat až několik let, konzerva si zachová plnou chuť a je bez bakterií.
Nejoblíbenější a nejjednodušší metodou, kterou můžeme provádět doma, je samozřejmě tyndalizace. Tento proces zahrnuje vaření konzervovaného jídla třikrát (každých 24 hodin).
Již při prvním vaření je zabita většina bakterií, které zapříčiňují kazení potravin. Ve druhé fázi zničíme přeživší bakterie, po třetí fázi je jídlo prakticky sterilní.
První den tyndalizace vařte konzervu 3 hodiny, druhý den 2 hodiny a třetí den 1 hodinu. Po každém vaření by měla být konzerva temperována vložením do studené vody. Při tom je důležité dodržovat 24hodinové intervaly a po uvaření konzervy temperovat.
Po tomto procesu lze konzervované potraviny skladovat až 5 let, aniž by je bylo nutné je chladit a uchovávat v lednici.
Parametry stroje na domácí zavíraní konzerv:
• výkon: 500W
• napětí: 230V
• hmotnost: 16kg
• maximální výška plechovky: 10-180mm
• průměr plechovky: 99mm
UPOZORNĚNÍ! V závislosti na výrobní šarži může mít zařízení jinou barvu, než je uvedeno na fotografii.
K víčkovacímu stroji RealHunter, Vám doporučujeme přikoupit si i plechovky - najdete v sekci doporučujeme přikoupit pod fotografií.
Stroj pro domácí uzavírání konzerv RealHunter můžete osobně vyzvednout u nás v Bohumíně, nebo v Ostravě. Prodej víčkovacích strojů na konzervy Ostrava.
Všechna práva vyhrazena pro: www.bezva-cena.cz